Personeel
wervingscampagne J de Jonge

Opdrachtgever:
J de Jonge
Dienst:
Video marketing campagne
Jaar:
2023

Video als middel om nieuw gekwalificeerd personeel te werven.

Voor J de Jonge uit Vlaardingen hebben we een video marketingcampagne gedraaid met als doel om nieuw personeel te werven. Mede door de krappe arbeidsmarkt had J de Jonge moeite om voldoende goede lassers, fitters en monteurs aan te trekken.
CTR META
0 %
SOLLICITATIES
0
NIEUWE WERKNEMERS
0

Advertentie video's

Om de doelgroep effectief te bereiken en enthousiast te maken, produceerden we meerdere advertentievideo’s. De advertenties werden vervolgens ingezet in een gerichte advertentiecampagne op LinkedIn en Meta. Deze ads moesten de interessante en uitdagende aspecten van het werk als lasser, fitter of monteur te benadrukken. Voor deze beroepsgroep werd het door de beelden direct duidelijk dat je bij J de Jonge aan leuke en uitdagende projecten kan werken.

Vacature video's

De advertenties waren ontworpen om de aandacht te trekken en de kijkers te verleiden om door te klikken naar een speciale landingspagina. Op deze landingspagina vonden geïnteresseerde kandidaten in een langere vacaturesvideo alle relevante informatie over de beschikbare vacature en het bedrijf. Met deze video kregen zij een duidelijke indruk en werden ze getriggerd om te solliciteren.
Resultaten
De resultaten van de campagne waren boven verwachting. Op LinkedIn behaalden de advertenties een Click-Through Rate (CTR) van 0,42, terwijl op Meta de CTR zelfs 3,75 bedroeg. Mede door de wervingsvideo op de landingspagina besloten 107 mensen het sollicitatieformulier in te vullen. Uiteindelijk zijn er 30 op gesprek gekomen en heeft J de Jonge de benodigde 4 ervaren krachten aangenomen, die aan hun eisen voldeden.

Diensten

Voor dit project hebben we de volgende diensten verleend.

Strategie

We ontwikkelden samen met J de Jonge de strategie.

Concept

We maakten de videoscipts van de wervingsvideo's en de ads.

Productie

We verzorgden de opnames van a tot z.

Montage

We monteerden de video's naar wens.

Strategie

We ontwikkelden samen met J de Jonge de strategie.

Concept

We maakten de videoscipts van de wervingsvideo's en de ads.

Productie

We verzorgden de opnames van a tot z.

Montage

We monteerden de video's naar wens.