Greenbubble advertentiecampagne

Opdrachtgever:
Greenbubble
Project:
Advertentiecampagne
Jaar:
2023

Meer bezoekers en aankopen in de webshop door advertentievideo's.

Greenbubble is een bedrijf dat via hun webshop verse planten levert aan zowel de particuliere en zakelijke markt. Voor dit bedrijf hebben we een uitlegvideo en een aantal advertentievideo’s geproduceerd die vervolgens werden ingezet in diverse online campagnes om meer verkeer naar hun webshop te leiden en hogere aankoopconversies te behalen.
CR
0 %
CTR Videoad
0 %
Omzetgroei
0 %

Advertentievideo's

We hebben 2 verschillende advertenties geproduceerd en geoptimaliseerd zodat ze konden worden ingezet op platforms zoals Google en Meta. In deze advertenties lag de focus om de service ‘the personal plantshopper’ onder de aandacht te brengen en te laten zien dat het heel makkelijk is om snel verse kamerplanten te kunnen bestellen.

De video’s zijn ingezet in een verkeerscampagne én een conversiecampagne in zowel Nederland als Duitsland. In deze campagne werden zowel videoadvertenties als andere type advertenties ingezet. Wat opviel, is dat de video advertenties in de verkeerscampagne veruit de hoogste CTR (kliks op advertenties) opleverden. De best presterende video haalde in Nederland een hoge CTR van 2,61%. In Duitsland was met 3,65% de CTR zelfs nog hoger.

Ook is er een videoadvertentie ingezet binnen een Nederlandse conversiecampagne. Deze campagne is erop gericht om mensen direct een aankoop te laten doen. Uit de resultaten bleek dat de videoadvertentie van alle soorten advertenties die zijn ingezet het hoogste conversiepercentage behaalde, namelijk 31%. Dat betekent dat 31% van de mensen die door de video op de website komen daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan.

Uitlegvideo
72% van de consumenten komt liever meer te weten over een product of service door het kijken van video en onderzoek wijst uit dat de conversiepercentage van landingspagina’s met een video hoger zijn dan pagina’s zonder video. Uitlegvideo’s zijn daarom zeer geschikt om informatie op een makkelijke en duidelijke manier uit te leggen. Dat is de reden waarvoor we ook een uitlegvideo hebben gemaakt dat uitlegt hoe de service ‘de personal plantshopper’ werkt.

Resultaten

DEED AANKOOP NA ZIEN VIDEO AD
0 %
CTR VIDEO AD
0 %
OMZETGROEI
0 %
Onze video’s waren een onderdeel van een brede campagne, geleid door online-id.nl, die uiteindelijk zorgde voor meer dan 400.000 websitebezoekers, een stijging in conversiewaarde van 173,84% en een omzetgroei van 160%.

Onze videoadvertenties zorgden o.a. voor de hoogste CTR’s uit alle type advertenties en een zeer hoog conversiepercentage van maarliefst 31%.