Creëer duidelijkheid en zekerheid met een uitlegvideo.

Laat met een uitlegvideo zien hoe een thema, proces of product werkt en leg complexe zaken op een simpele manier uit.

Maak het eenvoudig

Leg complexe zaken op een eenvoudige manier uit, zodat jouw doelgroep het 100% begrijpt.

Effectiever communiceren

Video houdt de aandacht langer vast en zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven.

Verhoogt de
conversies

84% van de mensen word overtuigd om een product of dienst te kopen door het kijken van een uitlegvideo.

Een foto uit een uitlegvideo geproduceerd door Brance Media.

Waarom een uitlegvideo?

In een uitlegvideo, ook wel een instructiefilm genoemd, laat je zien hoe een thema, proces of product werkt. Je kunt ook uitleggen welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden en wat dat voor de toekomst betekent. De insteek van een uitlegvideo is om iets zo eenvoudig of grappig mogelijk uitleggen, zodat jouw doelgroep het begrijpt. In een uitlegvideo maak je (lastige) zaken visueel, waardoor het duidelijker uit te leggen is. Daarnaast kan een instructievideo jou veel tijd besparen, omdat je zelf niet elke keer hetzelfde hoeft uit te leggen.

Duidelijkheid is de basis voor effectieve communicatie.

Voordat je iets koopt, is het fijn dat je weet hoe het werkt. Als je net bij een nieuw bedrijf komt werken, zullen er dingen moeten worden uitgelegd. En als er binnen een bedrijf (grote) veranderingen plaatsvinden, is het belangrijk om iedereen daarvan op de hoogte te stellen en te vertellen wat het precies voor hen betekent. Een heldere uitlegvideo is essentieel in effectieve communicatie. Hiermee voorkom je fouten en miscommunicatie, bied je service, maar het kan voor een klant ook net de doorslag geven om iets bij jouw bedrijf te kopen.

Een foto van de productie van een uitlegvideo.
Een foto uit een uitlegvideo geproduceerd door Brance Media.

Alle tools voor een duidelijke uitlegvideo.

Animatie, schermopnames, professionele voice-over stemmen en beelden vanuit de praktijk. Het zijn voorbeelden van een aantal tools die we gebruiken om dingen duidelijk uit te kunnen leggen. Elke situatie is anders en heeft een specifieke aanpak nodig. Samen bespreken we de kwestie en wat er nodig is om iets duidelijk uit te leggen. Vervolgens verzorgen wij de videoproductie van A tot Z. Voor elke uitlegvideo maken we een script, verzorgen we de opnames en de montage.

Werkwijze

Hoe we in 6 stappen video marketing effectief aanpakken.

We trappen af met een strategiesessie, waarin we op kritische, onderzoekende en analyserende wijze jullie huidige aanpak, producten, diensten, merk en doelstellingen bespreken. Vervolgens gaan we met jouw input aan de slag en ontwikkelen we een strategie dat bepaald welke soort video of video’s er gemaakt moeten worden en hoe we ze effectief kunnen inzetten.

Als de strategie is bepaald, gaan we aan de slag met het videoscript. Hierin staat precies beschreven hoe we de boodschap op een prikkelende manier gaan vertellen, hoe de video eruit komt te zien en wat er moet gebeuren om de video te kunnen opnemen. 

De derde stap is het opnemen van het beeldmateriaal. Brance Media verzorgt de gehele productie. We hebben alle competenties en apparatuur tot onze beschikking om te opnames succesvol te laten verlopen.

We monteren de video naar wens. Binnen 2 weken ontvang je de eerste versie in je mail. Met onze gratis correctieronden, verwerken we eventuele feedback, zodat jouw video uiteindelijk helemaal naar wens is.

Om het maximale uit een videoproductie te halen, maken we uit al het beschikbare beeldmateriaal ook korte content die we kunnen inzetten om ‘de hoofdvideo’ te teasen, maar ook om de kern van de boodschap meerdere keren en op verschillende momenten te herhalen. Zo ben je vaker zichtbaar, blijf je ’top of mind’ en bereiken we uiteindelijk meer.

Als de video’s af zijn, helpen we je om ze effectief in te zetten, zodat de video’s goed zichtbaar zijn en het jouw doelgroep bereikt.

Wat onze klanten zeggen

Onze opdrachtgevers vertellen wat video marketing en de samenwerking met Brance voor hun bedrijf betekent.

Kelly van der MarkVan der Mark Ketelonderhoud
Lees verder
Professionele jongens die echt weten wat ze doen. Tot nu toe al 2 mooie bedrijfsfilms laten maken en wederom weer super tevreden over het resultaat. Top team!
Bart de KoningCodePix
Lees verder
Blij met de mooie samenwerking! Professioneel en doeltreffend.
Rody BakkerTST
Lees verder
Fijne samenwerking en mooi resultaat. Erg tevreden met onze nieuwe bedrijfsfilm.
Iason TzabakakisIPMA
Lees verder
We collaborated with Brance Media for the video recording of a national championship and the production of an aftermovie! The final result was impressive, its already uploaded in our social media and we already get positive reactions! Brance Media are professionals, listened our needs and delivered quickly the aftermovie!
Previous
Next

Jouw doelen met video behalen?

Plan een gratis adviesgesprek in en ontdek wat video marketing voor jouw bedrijf kan betekenen.

Veel gestelde vragen:

We plannen direct na de strategische sessie de  opnamedag(en) in. Meestal kan dit al binnen enkele weken. 

Hoe lang de opnames duren, hangt af van het videoscript, de complexiteit en de lengte van de video. Voor elke draaidag hebben we het doel om zo veel mogelijk videocontent op te nemen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Mocht een videoproductie meerdere dagen in beslag nemen, plannen we het liefst de opnamedagen achter elkaar, zodat we sneller aan de montage kunnen beginnen.

Dat hangt helemaal af van de situatie. Waar zet je de video in? Hoe ver is de kijker in jouw customer journey? Wat is het doel van de video? Zo zijn er nog meer factoren die van belang zijn om de lengte van de instructie video te bepalen.

Brance denkt hierin mee en kan jou daar passend advies bij geven.

Het streven is om na de opnames binnen 2 weken de uitlegvideo aan te leveren. Uiteraard denken we graag mee als een video iets meer haast heeft en dus eerder af moet zijn.

Op je website, op social media, tijdens presentaties, op beurzen of bijvoorbeeld narrowcasting schermen. Vooraf bepalen we de plaatsen, waarvan we denken dat ze het meest geschikt zijn om jouw doelgroep met een instructievideo te bereiken.

Door analyses te doen, je marketingstrategie te optimaliseren en goed na te denken over het doel en de inhoud van een video. Brance Media begeleid je daarin om helder voor ogen te krijgen wie je doelgroep is, waar ze zich bevinden, waar je als bedrijf voor staat en wat de meerwaarde van jouw producten en diensten zijn.