Creëer duidelijkheid en zekerheid met een uitlegvideo.

Laat met een uitlegvideo zien hoe een thema, proces of product werkt en leg complexe zaken op een simpele manier uit.

Maak het eenvoudig

Leg complexe zaken op een eenvoudige manier uit, zodat jouw doelgroep het 100% begrijpt.

Effectiever communiceren

Video houdt de aandacht langer vast en zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven.

Verhoogt de
conversies

84% van de mensen word overtuigd om een product of dienst te kopen door het kijken van een uitlegvideo.

Waarom een uitlegvideo?

In een uitlegvideo, ook wel een instructiefilm genoemd, laat je zien hoe een thema, proces of product werkt. Je kunt ook uitleggen welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden en wat dat voor de toekomst betekent. De insteek van een uitlegvideo is om iets zo eenvoudig of grappig mogelijk uitleggen, zodat jouw doelgroep het begrijpt. In een uitlegvideo maak je (lastige) zaken visueel, waardoor het duidelijker uit te leggen is. Daarnaast kan een instructievideo jou veel tijd besparen, omdat je zelf niet elke keer hetzelfde hoeft uit te leggen.

Duidelijkheid is de basis voor effectieve communicatie.

Voordat je iets koopt, is het fijn dat je weet hoe het werkt. Als je net bij een nieuw bedrijf komt werken, zullen er dingen moeten worden uitgelegd. En als er binnen een bedrijf (grote) veranderingen plaatsvinden, is het belangrijk om iedereen daarvan op de hoogte te stellen en te vertellen wat het precies voor hen betekent. Een heldere uitlegvideo is essentieel in effectieve communicatie. Hiermee voorkom je fouten en miscommunicatie, bied je service, maar het kan voor een klant ook net de doorslag geven om iets bij jouw bedrijf te kopen.

Alle tools voor een duidelijke uitlegvideo.

Animatie, schermopnames, professionele voice-over stemmen en beelden vanuit de praktijk. Het zijn voorbeelden van een aantal tools die we gebruiken om dingen duidelijk uit te kunnen leggen. Elke situatie is anders en heeft een specifieke aanpak nodig. Samen bespreken we de kwestie en wat er nodig is om iets duidelijk uit te leggen. Vervolgens verzorgen wij de videoproductie van A tot Z. Voor elke uitlegvideo maken we een script, verzorgen we de opnames en de montage.

Brance Media hielp al meer dan 100 bedrijven met video marketing.

Werkwijze

Hoe we in 6 stappen video marketing toepassen.

Kennismaking

Uiteraard maken we graag eerst kennis met jou, waarbij we meer te weten komen over jouw bedrijf, doelstellingen en de boodschap die je wilt overbrengen. Ook bespreken we jouw wensen en verwachtingen. Hierna kunnen we meestal al een redelijke inschatting maken over wat er moet gebeuren.

Strategiesessie

Na de kennismaking plannen we een strategiesessie in en gaan we dieper in op jouw wensen en doelstellingen. Ook analyseren we o.a. jouw doelgroep, product en merk. Op basis daarvan, ontwikkelen we een video marketingstrategie. We bedenken hoe we het best jouw doelgroep kunnen bereiken, hoe we jouw verhaal het best kunnen overbrengen, wat voor type video we nodig hebben en waar we de video gaan inzetten. Brance Media werkt de strategie volledig uit.

Voorproductie

Als de strategie is bepaald, kunnen we de opnames voorbereiden. In deze fase stellen we een gedetailleerd productieplan op, schrijven we het script, maken we het draaiboek en regelen we de benodigde spullen, vergunningen en locaties. Ook zorgen we voor een professioneel productieteam en eventuele acteurs en figuranten.

Productie

Na een akkoord op het productieplan gaat ons productieteam aan de slag met het vastleggen van de beelden die nodig zijn voor jouw video. Of het nu gaat om interviews of sfeerbeelden, we zorgen ervoor dat de opnames professioneel en van hoge kwaliteit zijn.

Naproductie

Na de opnames is het tijd om de ruwe beelden te bewerken tot een complete video. We zorgen o.a. voor een sterke verhaallijn, voegen grafische elementen toe, mixen het geluid en zorgen voor de juiste kleurcorrecties, zodat jouw boodschap op een indrukwekkende en overtuigende manier wordt overgebracht. Indien nodig, regelen we ook de voice-overs, vertalingen of ondertiteling.

Distributie

Als de video volledig is, is het tijd om ze te delen! We helpen je bij het inzetten van de juiste distributiekanalen, zoals bijvoorbeeld je website, sociale media, e-mailmarketing en andere platforms. We zorgen ervoor dat de video geoptimaliseerd is om maximale zichtbaarheid en betrokkenheid te bereiken. We kunnen ook de video voor jou adverteren.

Werkwijze

1 | Kennismaking

We maken eerst kennis met jou, waarbij we meer te weten komen over jouw bedrijf, doelstellingen en de boodschap die je wilt overbrengen

2 | Strategiesessie

Daarna ontwikkelen we een video marketingstrategie op basis van een analyse van je doelgroep, product en merk.

3 | Voorproductie

We stellen een gedetailleerd productieplan. inclusief script en draaiboek, op en regelen alles voor de opnames.

4 | Productie

Ons team verzorgt de opnames van A tot Z. We leggen met professionele apparatuur de beelden vast volgens het productieplan.

5 | Naproductie

We bewerken de beelden tot een complete video met een sterke verhaallijn. We zorgen ervoor dat de video er visueel en auditief goed uitziet en klinkt.

6 | Distributie

We helpen je bij het kiezen van de juiste kanalen en optimaliseren de video voor maximale zichtbaarheid en betrokkenheid.

Wat onze klanten zeggen

We zijn trots op succesvolle samenwerkingen met verschillende klanten, waarbij we hen hebben ondersteund bij het behalen van hun doelen door middel van onze video marketing diensten.

Jouw doelen met video behalen?

Plan een gratis strategie call in en ontdek wat video marketing voor jouw bedrijf kan betekenen.

Veel gestelde vragen:

We plannen direct na de strategische sessie de  opnamedag(en) in. Meestal kan dit al binnen enkele weken. 

Hoe lang de opnames duren, hangt af van het videoscript, de complexiteit en de lengte van de video. Voor elke draaidag hebben we het doel om zo veel mogelijk videocontent op te nemen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Mocht een videoproductie meerdere dagen in beslag nemen, plannen we het liefst de opnamedagen achter elkaar, zodat we sneller aan de montage kunnen beginnen.

Dat hangt helemaal af van de situatie. Waar zet je de video in? Hoe ver is de kijker in jouw customer journey? Wat is het doel van de video? Zo zijn er nog meer factoren die van belang zijn om de lengte van de instructie video te bepalen.

Brance denkt hierin mee en kan jou daar passend advies bij geven.

Het streven is om na de opnames binnen 2 weken de uitlegvideo aan te leveren. Uiteraard denken we graag mee als een video iets meer haast heeft en dus eerder af moet zijn.

Op je website, op social media, tijdens presentaties, op beurzen of bijvoorbeeld narrowcasting schermen. Vooraf bepalen we de plaatsen, waarvan we denken dat ze het meest geschikt zijn om jouw doelgroep met een instructievideo te bereiken.

Door analyses te doen, je marketingstrategie te optimaliseren en goed na te denken over het doel en de inhoud van een video. Brance Media begeleid je daarin om helder voor ogen te krijgen wie je doelgroep is, waar ze zich bevinden, waar je als bedrijf voor staat en wat de meerwaarde van jouw producten en diensten zijn.