Wervingscampagne Stolze

Opdrachtgever:

Stolze

Type video:

Wervingsvideo

Doel:

Bedrijfscultuur laten zien & personeel werven

Over dit project:

Stolze is een installateur op het gebied van elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek voor tuinbouw en utiliteit. Ze zijn actief in een branche waar grote uitdagingen liggen in het vinden van voldoende geschikt personeel. De benodigde vakspecialisten kunnen kiezen uit veel soortgelijke bedrijven. Er moest dus iets gebeuren om mensen te motiveren om voor Stolze te komen werken.

Samen met Aandachtsvragers gingen we met Stolze in gesprek om te bespreken hoe we met video’s mensen enthousiast kunnen maken, zodat ze voor Stolze willen werken. Één ding was vooraf duidelijk: het zal niet gaan lukken door alleen de vacatures te promoten. We moeten ook echt laten zien waar Stolze voor staat, wie de mensen binnen Stolze zijn, hoe hun werkomgeving eruit ziet en welke sfeer er op de werkvloer heerst.

Daarom maakten we meerdere soorten video’s, waarin alles wat belangrijk is rondom personeelswerving, aan bod komt. Zo lieten we werknemers vertellen over hun ervaringen, deelden we inhoudelijke informatie over vacatures, maar lieten we bijvoorbeeld ook zien dat Stolze veel voor hun werknemers doet, zoals bijvoorbeeld het organiseren van sportactiviteiten. Daarnaast komt de laagdrempelige, hechte en humoristische werksfeer in elke video terug.

Leuk die video’s, maar wat willen we bereiken als kandidaten een video hebben gezien? Wat is de vervolgstap? In samenwerking met Aandachtsvragers werd er een online ‘werken bij’-omgeving ontwikkeld, waarop de benodigde informatie over Stolze en alle beschikbare vacatures te vinden zijn. Het doel was om via de video’s verkeer naar deze omgeving te genereren. Dat ging al prima via een organische manier, maar om het resultaat te verhogen maakten we ook korte advertenties die via diverse social media kanalen konden worden ingezet.

Thumbnail-Wervingscampagne-Stolze-1200x900

Andere projecten: