FRESTIA
MERKFILM

Voor Frestia heeft Brance Media een merkfilm geproduceerd, waarin we de gehele productie van A tot Z hebben geregeld.

Frestia is gespecialiseerd in het telen van paprika’s en tomaten. Deze video gaat niet zo zeer over de producten zelf of hoe je ze teelt, maar over wat Frestia uiteindelijk met de producten wil bereiken: smaak en verbinding. Ze vertellen waar ze vandaan komen en waar ze al sinds de oprichting in geloven om tot de beste smaak te komen en verbinding te creëren.

Onze aanpak:

Het project begon met een inspirerende strategische sessie, waarin Brance Media en Frestia nauw samenwerkten om de doelstellingen, de doelgroep en de merkidentiteit te definiëren. Ook bespraken we welk gevoel we aan de doelgroep wilden overdragen en hoe we het merkverhaal op een impactvolle manier konden vertellen.

Met de input uit de strategiesessie, ging Brance Media aan de slag met de voorproductiefase. Dit omvatte het uitwerken van een script met creatieve storytelling en shots, het uitzoeken van de perfecte locaties en attributen en het draaiboek. Uiteindekijk ontstond er één compleet videoplan, waarin alle informatie stond die je nodig hebt voor een succesvolle videoproductie.

Ook tijdens de productiefase nam Brance de regie in handen. Tijdens de opnames was er een producer aanwezig die de opnames regisseert en begeleid. Zo werden de taken en verantwoordelijkheden goed gecoördineerd en was er professioneel toezicht op de gehele productie. De cameraman was volledig verantwoordelijk voor het beeld. Hij zorgde voor mooie uitgelichte shots met de juiste composities
We hebben in totaal 3 opnamedagen nodig gehad om alle shots op te nemen. Voor deze productie vlogen we speciaal naar Portugal om beelden te maken bij één van hun vestigingen. Ook bouwden we midden in de bergen een filmset, waarin we een scène opnamen waar mensen in een mooi gezelschap genoten van de paprika’s en tomaten van Frestia. De overige 2 draaidagen waren in Nederland bij de hoofdvestiging en in een tuin waar o.a. specifieke shots gemaakt konden worden.

Uiteraard hebben wij ook de montage van deze merkfilm gedaan. We monteerden de video in een cinematische stijl en gebruikte passende muziek en een voice-over om het verhaal te vertellen. Daarnaast besteedde we aandacht aan kleurberking en sounddesign om de beleving van de video te verbeteren. Omdat Frestia actief is in meerdere landen hebben we de video in meerdere talen opgeleverd.

De merkvideo heeft geholpen om de naamsbekendheid van Frestia te vergroten, hun merkidentiteit effectief te communiceren en de betrokkenheid van hun doelgroep te versterken. Bekijk hieronder het eindresultaat.

Opdrachtgever:

Frestia

Type project:

Videoproductie merkfilm