Brand video Frestia

Hoe we met behulp van een brand video de branstory van Frestia vertellen.

Over dit project

Voor Frestia heeft Brance Media een brand video geproduceerd, waarin we het proces van A tot Z hebben geregeld.

Frestia is gespecialiseerd in het telen van paprika’s en tomaten. Deze video gaat niet zo zeer over de producten zelf of hoe je ze teelt, maar over wat Frestia uiteindelijk met de producten wil bereiken: smaak en verbinding. Ze vertellen waar ze vandaan komen en waar ze al sinds de oprichting in geloven om tot de beste smaak te komen en verbinding te creëren. Deze video is dus meer gericht op het merk Frestia dan over hun producten.

Aanpak:

Het project begon met een inspirerende strategische sessie, waarin Brance Media en Frestia nauw samenwerkten om de doelstellingen, de doelgroep en de merkidentiteit te definiëren. Ook bespraken we welk gevoel we aan de doelgroep wilden overdragen en hoe we het merkverhaal op een impactvolle manier konden vertellen.

Met de input uit de strategiesessie, ging Brance Media aan de slag met de voorproductiefase. Dit omvatte het uitwerken van een script met creatieve storytelling en shots, het uitzoeken van de perfecte locaties en attributen en het draaiboek. Uiteindekijk ontstond er één compleet videoplan, waarin alle informatie stond die je nodig hebt voor een succesvolle videoproductie.

Ook tijdens de productiefase nam Brance de regie in handen. Tijdens de opnames was er een producer aanwezig die de opnames regisseert en begeleid. Zo werden de taken en verantwoordelijkheden goed gecoördineerd en was er professioneel toezicht op de gehele productie. De cameraman was volledig verantwoordelijk voor het beeld. Hij zorgde voor mooie uitgelichte shots met de juiste composities We hebben in totaal 3 opnamedagen nodig gehad om alle shots op te nemen. Voor deze productie vlogen we speciaal naar Portugal om beelden te maken bij één van hun vestigingen. Ook bouwden we midden in de bergen een filmset, waarin we een scène opnamen waar mensen in een mooi gezelschap genoten van de paprika’s en tomaten van Frestia. De overige 2 draaidagen waren in Nederland bij de hoofdvestiging en in een tuin waar o.a. specifieke shots gemaakt konden worden.

Uiteraard hebben wij ook de montage van deze brand video gedaan. We monteerden de video in een cinematische stijl en gebruikte passende muziek en een voice-over om het verhaal te vertellen. Daarnaast besteedde we aandacht aan kleurberking en sounddesign om de beleving van de video te verbeteren. Omdat Frestia actief is in meerdere landen hebben we de video in meerdere talen opgeleverd.
Opdrachtgever:

Frestia

Type video's:

Brand video

Doel:

Laten zien waar Frestia als merk voor staat.

Resultaat

De brand video heeft geholpen om de naamsbekendheid van Frestia te vergroten, hun merkidentiteit effectief te communiceren en de betrokkenheid van hun doelgroep te versterken. Bekijk hieronder het eindresultaat.

Diensten

Voor dit project hebben we de volgende diensten verleend.

Videoplan

We maakten het videoplan van de brand video, inclusief script en draaiboek.

Productie

We verzorgde de opnames van a tot z.

Montage

We monteerden de video naar wens en optimaliseerde het voor meerdere platforms.

Klaar om de volgende stap vooruit te zetten?

Brance hielp al meer dan 100 bedrijven om video marketing effectief in te zetten. Wil je ook de kracht van video benutten? Plan vandaag nog een gratis strategiesessie en ontdek wat video voor jouw bedrijf kan betekenen.

De kracht van video marketing benutten?

Plan een gratis strategiesessie in en ontdek wat video marketing voor jouw bedrijf kan betekenen.