9 creatieve ideeën voor jouw video

Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on twitter
Delen
Share on email
Delen

Iedereen wil dat hun video ideeën opvallen, maar hoe doe je dat? Als er één ding zeker is, is dat een dosis creativiteit de kans op een leuke en succesvolle video sterk verhoogt. Met unieke video ideeën wordt er vaker en langer naar jouw video gekeken. Daarnaast word je boodschap beter onthouden. Dat is precies wat je wilt, toch? Daarom kan een goede brainstormsessie zeker geen kwaad.  Dit artikel is bedoeld om jou inspiratie te geven voor jouw video idee. Zo geven we jou 9 leuke video ideeën die je kunt gebruiken voor jouw video.

Video idee 1: behind the scénes.

De meeste mensen zien alleen maar het eindresultaat. Ze staan er nauwelijks bij stil wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren om tot een mooi eindresultaat te komen. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Met dit video idee geef je jouw doelgroep een uniek kijkje achter de schermen. Dat is voor de meeste mensen vrij exclusief en daarom ook interessant. Ze krijgen te zien hoe jouw bedrijf er alles aan doet om de beste kwaliteit en service te verlenen. Door openlijk te laten zien hoe je te werk gaat wek je vertrouwen.

Video idee 2: een projectvideo

Een portfolio is super belangrijk om nieuwe klanten binnen te halen. Hoe zorg je ervoor dat jouw portfolio er op-en-top uitziet? Hiervoor heb ik een suggestie: een projectvideo. Met dit video idee geef je een boost aan jouw portfolio. De video laat heel duidelijk zien hoe de situatie was en wat het resultaat uiteindelijk is geworden. De veranderingen zijn goed zichtbaar. Zo laat je jouw potentiële klanten zien wat het hun oplevert als ze kiezen voor jouw diensten.

Video idee 3: een testimonial

Het derde video idee: een testimonial. In zo’n soort video laat je jouw klanten aan het woord. Ze vertellen over hoe zij de samenwerking ervaren en de resultaten die jij voor hun hebt behaald. Het maakt jouw website en/of verkoopgesprek meer ‘social proof’. Meningen van andere mensen spelen een grote rol in het maken van een koopbeslissing. Wanneer jouw klanten zich op deze manier positief uitspreken, heb je weer een extra stukje vertrouwen gewonnen.

Video idee 4: een interview

Één van de video-ideeën die veel voorkomt, maar ook zeer effectief is: een interview. Schakel een specialist in die het best over het gekozen onderwerp kan vertellen. Laat op een persoonlijke manier zien dat je over de juiste kennis en middelen beschikt om jouw klanten blij te maken.

Video idee 5: een productvideo

Wat zijn de voordelen van jouw product? Waarom moeten mensen dit kopen? In een productvideo overtuig jij de doelgroep dat jouw product of dienst een absolute ‘must-have’ is. Doordat je met de video jouw doelgroep een visueel beeld geeft, word het voor hun een stuk tastbaarder. Dit video idee is zeer geschikt als je jouw product of dienst wil promoten en de verkoopcijfers wil verhogen.

Video idee 6: een uitlegvideo

Een mooi bruggetje van een productvideo naar een uitlegvideo. Hoe gebruik je jouw product eigenlijk? Er zijn zat producten en diensten die wat complexer zijn om te begrijpen en te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan machines, software, maar ook aan boekhoudkundige zaken. Het kan ervoor zorgen dat jouw doelgroep een aantal cruciale zaken niet goed begrijpt. Met een uitlegvideo kan je het op een visuele manier stap voor stap uitleggen, waardoor ook de lastige zaken ineens een stuk duidelijker worden.

Video idee 7: zet iemand in het zonnetje.

Blije mensen. Daar worden we, althans ik wel, ook blij van. Daarom is het een leuk video idee om mensen in het zonnetje te zetten en dus blij te maken. Heb je een klant waarmee je veel hebt samengewerkt? Is er een collega die om een goede reden even de aandacht verdient? Spreek je waardering uit en maak een video waarin je iemand bedankt voor een speciale prestatie.

Video idee 8: branding video

Wat is de identiteit van jouw business? Het is belangrijk dat je uitstraalt waar je voor staat. Wat is je visie? Wat is jullie lange termijn doel? Waarom doe je wat je doet? Een branding video legt de focus op het merk, oftewel de identiteit van jouw bedrijf. Je vertelt jouw verhaal. Hiermee geef je jouw bedrijf een gezicht, waarmee mensen zich kunnen identificeren. Zo zorg je ervoor dat mensen zich meer aangetrokken voelen bij jouw bedrijf.

Video idee 9: kennisvideo & e-learning

Het laatste video idee is een uitstekend voorbeeld van een win-winsituatie. Door jouw kennis te delen, kan je mensen helpen hun doelen te bereiken. Dat kan je doen door middel van korte gratis kennisvideo’s op social media. Hiermee straal je uit dat je verstand hebt van jouw vakgebied. Dat is iets wat elke klant belangrijk vindt. Een andere optie is dat je een complete videocursus maakt en verkoopt. Het is een manier om méér met jouw kennis te doen en zo eventueel een passief inkomen te genereren.

Dat waren ze: 9 video ideeën die je kunt gebruiken in jouw video’s. Ga er mee aan de slag. Begin gewoon. Schrijf steekwoorden op. Laat anderen ook meedenken. Je zult merken dat je in een flow komt en uiteindelijk leuke video ideeën verzint.

Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on twitter
Delen
Share on email
Delen

Bekijk ook andere relevante artikelen

Anderen bekeken ook